viernes, 23 de octubre de 2009

Lectura de "L'estima de Pista i Rasper" de Cludia Julià Clavellinas

Lectura de las obras premiadas en el XIV Concurso Literario Provincial Grupo Leo - Editorial Aguaclara 2009.
Cuento: "L'estima de Pista i Rasper"
Autor: Claudia Julià Clavellinas
Curso: Tercero A de Primaria. CEIP El Romeral - Alcoi
© El Autor. Todos los derechos reservados
..........................................................
L'estima de Pista i Rasper

Hi havia una vegada dos germanets: Pista la llapissera i Rasper, la maquineta de fer punta. Els dos s'estimaven molt i eren bons amics.
Pista, que era un poc més llesta que el seu germà, sempre se les arreglava per a que estagueren junts. Ara els dos pertanyien a Josep, un xiquet descuidat amb el material.
Un dia Josep li va a cambiar la llapissera i la maquineta a la seua amiga Cecilia. Pista i Rasper estaven molt contents perquè esta xiqueta era molt organitzada i estimava les seues coses.
Quan va passar el temps el material de Josep estava molt vell i desgastat i volia cambiar-li-lo altra volta amb Cecilia, però ara, ella no volia. Parlaren amb la mestra per vore qui tenia la raó. Com la mestra no sabia bé lo que havia passat, va donar la llapissera a Josep i la maquineta a Cecilia.
Els dos germanets es van quedar molt tristos, pensant que podien fer per ajuntar-se una altra volta.

Cada vegada que Josep escrivia, Pista feia que es trencava la punta. Al cap d'una setmana Pista era tan xicoteta que Josep ja no la volia i anava a tirar-la a la papelera, però Cecilia l'agafà i es posà a fer-li punta amb Rasper, que feia dies que tampoc funcionava. Li va parèixer que els dos estaven contents.
Cecilia va tornar a casa i els va guardar en el seu calaix per a que estigueren junts per sempre. S'estimaven massa per a estar separats!
© Claudia Julià Clavellinas

No hay comentarios:

Grupo Leo