lunes, 3 de agosto de 2009

Lectura de: "L'Equip Anticontaminació"

Lectura de obras finalistas, no premiadas, en el XIV Concurso Literario Provincial Grupo Leo - Editorial Agua Clara 2009.
Cuento: "L'Equip Anticontaminació"
Autor: Sin identificar
Curso: Tercer Ciclo Primaria del CEIP Joaquín Sorolla de Alicante
© El Autor. Todos los derechos reservados
..........................................................

Hi havia una vegada, una tortuga que es deia Petxina i va tindre una filla. La filla, que es deia Coral, no sabia que existia la contaminació i en el col·legi tampoc sabien res. En qualsevol lloc que preguntava, ningú sabia el que era.
Un dia estava amb els seus amics: Clapi, el polp, Àngels, la dofina, Merlí i la seua germana Aurora, els peixets. Tots junts pensaven sempre què podia ser la contaminació; quedaven a vegades a cas per veure uns dibuixos i després, seguir pensant què podia ser.
El primer cap de setmana de març, van vore passar una gavina que anava dient:
- Està arribant un mar negre, està arribant un mar negre, aneu-vos'en d'ací o tots morireu.
Tots estaven alarmats, van anar tots a la Plaça Central i una balena, la més anciana de totes va anar a vore que era allò de la mar negra. Quan va arribar va veure peixos morts, gavines totes xopades d'aquella mar negra, també va vore una tortuga ofegada amb una estranya ret al coll. Va tornar i va dir a tots els habitants de la ciutat que agafaren tot el que pogueren i que se n'anaren a una altra ciutat perquè aquella mar negra els podia matar a tots, inclòs al més fort. Tots van fer el que havia dit la balena i se'n van anar a una altra ciutat.
Quan va passar un any d'allò de la mar negra, ja quasi ningú ho recordava; soles Coral, Clapi, Àngels, Merli i Aurora. Ells creien que això de la mar negra era la contaminació i lo de l'estranya ret també. Alehores van decidir fer "L'Equip Anticontaminació".
Al dia següent Clapi va anar corrents a tota pressa a cridar a tots els de L'Equip Anticontaminació per a dir-lis que en el periòdic dels adults havia eixit que una tortuga i la seua família estaven atrapades per culpa d'aquella estranya ret. Per la vesprada, van decidir que farien un viatge on havien vist aquella família de tortugues. Com els seus pares els van dir que no; ells van decidir escapar-se de casa per la nit quan tots estiguen adormits en la ciutat. I així ho va fer; Coral, Clapi, Àngels, Merlí i Aurora es van escapar per la nit de la ciutat.
Pel matí van arribar on estava la família de tortugues i les van vore prop d'una cova; estaven quasi mortes!!! No podien respirar molt bé perquè l'estranya ret les estava ofegant. La tenien al coll, com va dir la ran balena.
Coral i els seus amics van anar corrents a ajudar-las; van agafar una pedra afilada per a tallar la ret, però estava molt dura i era molt difícil.
Mentrestant en la ciutat estaven tots preocupats pels xiquets perquè no estaven en cap lloc de la ciutat.
Coral li va dir a Àngels que amb els seus dents esmolats intentara tallar la ret, però que tinguera cura de no empassar-se-la. Àngels va aconseguir llevar-lis la ret i tots li van donar les gràcies.
Quan van arribar a la ciutat, tots van anar corrents a vore'los. Es van quedar al·lucinats, quan van vore que els xiquets, no estaven sols; sinó que estaven am la família de tortugues!!!
La gent de la ciutat, com agraïment, van organitzar una festa en honor dels cinc xiquets i també van construir una estatua.


© CEIP Joaquín Sorolla de Alicante

No hay comentarios:

Grupo Leo